Hírek 2021-05-27T11:51:17+00:00

Sikeres szereplés a természettudományi versenyen
2021.05.22.


Iskolánk már második éve vesz részt a Bács-Kiskun Megyei TIT által létrehozott Élményközpont természettudományos tanóráin. A gyerekek foglalkoztak csillagászattal, fizikával, kémiával, robotikával, akusztikával, környezetvédelemmel.

Az elsajátított ismeretekre építve rendeztek a közelmúltban egy versenyt.A tanulók 3 korcsoportban versenyeztek különböző tantárgyakból.
Összesen 20 diákunk nevezett a környezetvédelmi versenyre, amelyen egy összetett feladatlapot kellett megoldani. Aguh Emily 4. o., Fischer Róbert 6. o., Suki Tímea 7. o., Tóth Csenge 7. o., Elekes Antónia 8. o. és Makány Nóra 8. o. tanulók továbbjutottak a megyei döntőbe. A gyerekek feladata videó készítése a ház körül élő állatokról, a rovarvilágról. Május végén kerül sor a zsűrizésre, illetve közönségszavazásra.

Ádámné Vereb Annamária

Karácsonyi meglepetés a Mercedes-Benz Kft.-től
2020.12.19.


A Kunszállási Gyermekekért Alapítvány segítségével a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ismét támogatta a kunszállási gyerekeket és családokat. Összesen 30 óvodás és iskolás kapott karácsonyi ajándékot, meglepetés csomagot a gyár dolgozóitól. A dobozok gyerekek által áhított játékokat, sportszereket tartalmazták.

Köszönjük a vezetőségnek, hogy minden évben gondolnak a kunszállási gyermekekre.

Ádámné Vereb Annamária
kuratóriumi elnök


Curie verseny 2020
2020.02.22.


A Curie Környezetvédelmi Emlékverseny területi döntőjébe 8 csapattal jutottunk be (4-8. évfolyamosok). A verseny októberben indult. A levelezős fordulók kitűnő megoldása után minden csapatot behívtak a döntőbe, amelyet Szentesen rendeztek meg 2020. február 22-én.

A gyerekek kitartó munkája meghozta eredményét, minden csapat kiválóan helyt állt. Az 5-6. évfolyamosok között a Szabó Alexandra, Szécsényi Annabella, Tóth Csenge alkotta csapat mindenkit maga mögé utasított az 1. helyet megszerezve, így az országos döntőbe jutottak.

A 7-8. évfolyamon Gyöngyösi Fanni, Szekeres Dorina, Vincze Nádja csapata is a dobogó legmagasabb fokára állhatott, így kivívták az országos döntőben való szereplés jogát.

Fischer Péter, Makány Nóra csapata 3. helyen végzett, még csökkent létszámmal is kiváló eredményt értek el. A többi csapat is az 5. és 6. helyeken végzett.

A tanulók már 3. évfolyamos koruktól részt vehetnek, így hosszú időn keresztül formálható környezeti szemléletük. Találkoznak a környezeti problémákkal, keresik a megoldási lehetőségeket, környezetbarát módon látják közvetlen környezetüket. Új ismereteket szereznek a természetről, a modern környezetvédelmi eljárásokról. Tudatos turistává és vásárlóvá válnak. A csapatmunka során erősödnek a közösségek, a baráti kapcsolatok szorosabbá válnak, és nem utolsó sorban jó szórakozás is a csapatoknak.

Köszönöm a tanulók szüleinek a levelezős fordulók során nyújtott segítséget. Külön köszönet Szabó Hajnalka tanítónak a felkészítő és segítő közreműködésért.

A versenyre utazáshoz a különjárati buszt a Kecskeméti Tankerületi Központ biztosította.

Ádámné Vereb Annamária


KXXI. ZRÍNYI ILONA MATEMATIKAVERSENY
2020.02.21.


A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány az idei tanévben is megrendezte a Zrínyi Ilona kétfordulós matematikaversenyt. A versenyt teszt formájában bonyolítják le, elsődleges célja a matematika népszerűsítése. Az összeállított feladatsorokkal a tanulók logikus gondolkodását kívánjuk mérni. Iskolánk tanulói szépen szerepeltek a megmérettetésen, legjobb eredményt Mali Levente érte el, aki első alkalommal vett részt a versenyen és 29. lett, felkészítő tanára Dudásné Ambrus Elvíra.

Köszönjük a többi versenyzőnek és pedagógusnak is.

Fekete Dávid felkészítő tanára Dudásné Ambrus Elvíra.

Agárdi Áron, Szikszai László felkészítő tanáruk Szabó Lászlóné.

Víg Noel, Agárdi József, Kovács Tibor, Csík Ádám, Szekeres Dorina felkészítő tanáruk Hegedűs Heléna.

Pályaválasztási szülői értekezlet
2019.11.13.


2019. november 4-én délután a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében Bársony István szülői értekezletet tartott a 7. és 8. osztályos tanulóknak és szüleiknek. Részletes tájékoztatást kaptunk a novemberben megváltozott továbbtanulási rendszerről. A felmerült kérdésekre kielégítő válaszokat kaptak a szülők. További  információk a http://www.bkmkik.hu/hu/  és https://www.facebook.com/bkmkik/ oldalakon találhatók.

Hegedűs Heléna, Veresné Szabó Krisztina


Pályaválasztási kiállítás
2019.11.13.


A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal október hónapban Jövőd a tét! címmel pályaválasztási tanácsadást rendezett.Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban várták az érdeklődő diákokat, szülőket, ahová iskolánk 7. és 8. osztályos tanulói is eljutottak. A pályaválasztási kiállításokon lehetőség nyílt megismerkedni a középfokú oktatási intézményekkel és tájékoztatást kapni a továbbtanulási lehetőségekről.

Hegedűs Heléna, Veresné Szabó Krisztina


Állatok világnapja
2019.10.29.


Firenzében, egy 1931-ben tartott környezetvédelmi konferencia keretén belül merült fel először az Állatok Világnapjának gondolata. Az október 4. pedig azért lett a kiválasztott nap, mert ez Assisi Szent Ferenc halálának napja, egyúttal emléknapja is. Ez a nap tisztelgés az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc előtt, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.

Az állatok világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára.

Háziállataink jólétéről mi magunk tudunk gondoskodni, azonban a vadon élő veszélyeztetett fajok megóvásában is kivehetjük részünket pl. adományozással.

A jeles nap alkalmából iskolánk kirándulást szervezett a Kecskeméti Vadasparkba. Megfigyeltük az állatfajok jellegzetességeit, érdekességeket tudtunk meg róluk, részt vettünk látványetetésben. Információkat kaptunk arról, hogy mit tehetünk védelmük érdekében, így megőrizve a biológiai sokféleséget.

A gyerekek szavaztak arról, hogy melyik állat a kedvencük, akit szívesen örökbe fogadnának. Gyűjtést indítottunk a cél érdekében. Ennek eredményeként iskolánk 1 évre örökbe fogadhatja a sarki rókát.

Köszönjük minden tanulónak és szülőnek a támogatást. A program megvalósulását a diákönkormányzat támogatta.

Ádámné Vereb Annamária


Tanévzáró – ballagás
2019.06.22.


Tanévvégi értékelés

A 2018/19-es tanév szorgalmi időszaka június 14-én befejeződött, a tanévzáró ünnepségre és a 8. osztály ballagására június 22-én 10:00 órakor került sor. Ebben a tanévben 141 tanulót oktattunk, neveltünk 8 tanuló- és 6 napközis csoportban. A tanítási-tanulási folyamatot 16 főállású, 3 óraadó, 1 részmunkaidős pedagógus, 2 utazó gyógypedagógus és az iskolatitkár segítette. A kötelező tanórákon kívül heti 75 óra szakkör, sportkör, felzárkóztató-, tehetséggondozó-, fejlesztő- és egyéb foglalkozásra nyílt lehetőség. A Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola 3 néptánccsoportot foglalkoztatott a tanév során. Sport területén kiválóan együttműködünk a Kiskunfélegyházi Vasas TK. Birkózó Szakosztályával.
15 tanuló kitűnő-, 21 tanuló jeles eredménnyel zárta a tanévet. A nevelőtestület értékelése alapján minden tanuló teljesítette a minimum követelményeket.
Akkreditált Kiváló Tehetségpontként és Ökoiskolaként végeztük a tehetséggondozást, szerveztük házi versenyeinket, pályázatainkat és egyéb programjainkat.
Diákjaink és felkészítőik összesen 56 országos, térségi, megyei, körzeti tanulmányi-, művészeti- és sportversenyen öregbítették iskolánk hírnevét.
Köszönöm a pedagógusok és az iskolatitkár kitartó, áldozatos munkáját, az egész éven át tartó gondoskodást. Köszönet a technikai dolgozóknak, akik nélkül nem működne zökkenőmentesen a tanév.
A nyári szünetben is feladatok várnak még ránk. A Kecskeméti Tankerület 65 intézménye közül csupán 4 iskola pályázott Erzsébet Napközis Tábor szervezésére, köztük a mi iskolánk. Így június 17-28. között biztosítottuk, biztosítjuk a nyári gyermekfelügyeletet, a programokat. A szünidő alatt Hortobágyra és környékére szervezünk táborozást, ahol 36 tanuló pihenhet. A Bács-Kiskun Megyei TIT Élményközpontjának tábora 1 hétig nyitva áll tanulóink előtt, az egész éves program folytatásaként.
Kívánom, hogy vidám hangulatban, sok pihenéssel teljen a nyári szünet, hogy szeptemberben megújult erővel köszönthessük az új tanévet!

Ádámné Vereb Annamária
igazgató


XXX. ZRÍNYI ILONA MATEMATIKAVERSENY
2019.04.02.


A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben is megrendezte a Zrínyi Ilona kétfordulós (területi, országos) matematikaversenyt.

A versenyt teszt formájában bonyolították le, elsődleges célja a matematika népszerűsítése volt. Az összeállított feladatsorokkal a tanulók logikus gondolkodását kívánták felmérni.

Iskolánk 12 tanulót nevezett a megmérettetésre.

  1. osztály: Agárdi Áron, Agárdi Dávid és Szikszai László, felkészítő tanár: Szabó Lászlóné.
  2. osztály: Agárdi László, Fischer Róbert, Gyurkó Nimród és Vincze Dorina, felkészítő tanár: Somogyi Ibolya.
  3. osztály: Csík Ádám és Kovács Tibor, felkészítő tanár: Hegedűs Heléna
  4. osztály: Csányi Vilmos
  5. osztály: Kiss Viktória és Szekeres Dorina, felkészítő tanár: Hegedűs Heléna.

Legjobb eredményt elért diákunk Kovács Tibor, aki 89. lett.

Mindenkinek gratulálunk!


Díjátadó – Energiatudatos Iskola
2019.03.06.


A Magyar Innováció és Hatékonysági Nonprofit Kft. 2011-ben indította el a Virtuális Erőmű Programot. A program mottója „Az az energia a legzöldebb, amit meg sem kell termelni.” Cél az energiatakarékosság, az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése, a klímaváltozás lassítása. A program több színtéren működik, így vállalati, önkormányzati, lakossági és nemzetközi blokkja is van.

Az iskolában a szemléletformálás, a tudatos fogyasztóvá nevelés az elsődleges feladat. Az Energiatudatos Iskola cím elnyerésénél figyelembe vették a több éves szakmai munkát, az ökoiskolai tevékenységet, a környezettudatos nevelés eddigi eredményeit. Vállaltuk, hogy a fenntartható fejlődés tudatosításához kapcsolódó, újabb rendezvényeket szervezünk, tanórai és tanórán kívüli foglalkozásokon rendszeresen „zöldítjük” tanulóinkat, és továbbképzéseken veszünk részt.

A díj átvételére 2019. március 06-án, az Energiahatékonyság Világnapján került sor, a X. jubileumi díjátadó gálán a Parlamentben.

Ádámné Vereb Annamária
intézményvezető